Bij Lecocq Flavours in Zonhoven hebben ze plannen. De kmo, gespecialiseerd in vloeibare aroma’s en distillaten, wil 100 jaar na haar geboorte uitbreiden. Bij het grote publiek zal Lecocq Flavours niet meteen een belletje doen rinkelen. Nochtans viert het bedrijf dit jaar zijn 100ste verjaardag. 

In de vorige eeuw lag het oorsponkelijk Hasselts bedrijf, samen met de Brouwerij van Alken, nog mee aan de basis van de legendarische Belgische frisdrank Colibri. Colibri moest toen de opgang van Coca-Cola in ons land stoppen, maar stierf in 2012 een stille dood. 

Lecocq Flavours  gaat trouwens  bij ongeveer iedereen ongemerkt over de tong. “Onze roots liggen in de alcoholische sector. We zijn kind aan huis van de meeste brouwerijen en (gin-)stokerijen. Maar ook als je in ons land bijvoorbeeld een vanille-ijsje eet, dan komen de aroma’s quasi gegarandeerd van bij ons. Ook heel wat chocoladefabrikanten zijn hier klant. We maken af en toe zelfs speciale smaak- en geurstoffen voor lokaas voor vissen”, vertelt zaakvoerder Olivier Lecocq. “Kortom we zijn in veel sectoren actief

Zakelijk partner Eveline Sticker:
“We zijn eerder een bescheiden speler in België en nog kleiner op de internationale markt. Maar in ons segment, de vloeibare aroma’s, spelen we mee met de grote jongens. Daar staan we mee in de spits.”

 

(HBVL 29/04/21)