Fryns Distillery en Lecocq Flavours al jarenlang compagnon de route.

Al generaties lang werkt Lecocq Flavours samen met de Distillery Fryns op het gebied van receptuur en smaken  Anno 2021 werkt Lecocq Flavours vooral samen op het vlak van smaken bij premixed cocktails.

Fryns Distillery gelegen in Hasselt-Zuid is één van de grootste stokerijen van jenever en likeuren van Vlaanderen. Fryns Distillery blijft nog altijd innoveren, getuige daarvan zijn dus de premixed cocktails.
De stokerij G. Fryns (de moederfirma van Fryns Distillery, nvdr ) gaat terug tot 1887 en stookt al vijf generaties lang volgens oude Hasseltse technieken. Lecocq Flavours ontstond even later in 1921 en was al van het begin betrokken bij het maken van jenevers en likeuren.
Beide bedrijven delen dan ook een roemruchte geschiedenis in de jeneverstad Hasselt. In de grote bedrijfshallen van Fryns Distillery zijn de grote historische installaties nog stille getuigen van deze historische samenwerking. Cultureel smaakerfgoed waar Lecocq Flavours ook een aandeel in heeft.
“Lecocq Flavours was een hofleverancier bij de betere stokerijen in die tijd, dus ook bij Fryns. Ja, onze samenwerking gaat ver terug”, vertelt Peter Berx.

Snelle service

Een van de sleutelfiguren of zeg maar smaakfiguren bij Distillery Fryns is meesterstoker Peter Berx. “Nu door de Corona willen mensen meer en meer afgewerkte cocktails (in fles), nvdr. Ze willen geen restjes meer mengen.
Lecocq Flavours bezorgt ons de ontbrekende ingrediënten die wij niet hebben voor het maken van de premixed cocktails.”

Jaren geleden leerde meesterstoker Peter Berx trouwens de kneepjes van het vak bij Maurice Lecocq, de grootoom van huidig CEO, Olivier Lecocq.
“Maurice heeft me dertig jaar geleden het vak geleerd. Hij heeft me leren proeven en leren samenstellen.  Hoe ontwikkel je nu een drank? Nooit meer dan drie stalen in een keer proeven.. Op zoveel vragen had Maurice Lecocq een passend antwoord. In mijn opleiding als liquorist, of meesterstooker speelde Lecocq Flavours dus een cruciale rol.”
“Daarnaast valt het me altijd op, hoe snel en flexibel Lecocq Flavours is.
Bel je Olivier Lecocq vandaag, dan leveren ze morgen. Dat vind ik nog altijd sterk. Plus, ze hebben dus heel wat ‘ontbrekende’ ingrediënten en bepaalde sappen die wij niet hebben. Dankzij hun jarenlange kennis en hun klantvriendelijkheid zijn ze een premium partner. Zeker weten”, besluit Peter Berx.