Cocréation

Notre expertise couvre de nombreux domaines tels que la co-création, le conseil, la consultation et les partenariats.

 

Département R&D

De R&D-afdeling is de groeimotor van het bedrijf. Lecocq investeert voortdurend meer in de uitbouw van de R&D-afdeling. We inversteren in technologie en in menselijk kapitaal.

Olivier Lecocq, PDG : « Notre laboratoire nous permet de développer au maximum notre vaste gamme d’arômes. Nous avons ainsi élaboré pas moins de 12 000 recettes au fil des ans. C’est un atout distinctif de notre département R&D. Ce savoir-faire et cette expertise nous permettent de développer et de produire des arômes de plus en plus sophistiqués à la demande de nos clients. » C’est notre savoir-faire et notre expertise qui nous permettent de faire la différence sur le marché.

Business Manager Eveline Sticker: “De voorbije jaren hebben we belangrijke stappen gezet met ons labo en R&D-afdeling. We zetten daarbij steeds meer in op marktgedreven ontwikkeling. Expertise, flexilbiliteit, snelheid, maatwerk en co-creatie zijn onze troeven.”

Cocréation

Lecocq Flavours zet in op co-creatie. 90% van onze aroma-productie is maatwerk volgens de wensen van de klant. Samen met de klanten gaan we  tot de juiste én beste smaak.”

Business Manager Eveline Sticker: “We vertrekken altijd vanuit onze basisrecepturen die we aanpassen tijdens de co-creatie. Ieder aroma is uniek. Wanneer ons recept 100% de smaakvoorkeur van de klant is, gaan we in dialoog met de klant, en ontwikkelen tot de smaak helemaal op punt is. De feedback van de klant is hierbij belangrijk.”

*Geheimhouding en discretie over uw en onze recepturen zijn zeer belangrijk voor ons. Lecocq Flavours sluit, indien gewenst, NDA-contracten af (non disclosure agreements)

 

Partenariats

Lecocq Flavours ook partnerships afsluiten met klanten om te komen tot een efficiëntere bedrijfsvoering en een optimale ontzorging in het productieproces. In dat kader geven we ook consulting aan labo’s en bedrijven inzake (private) smaakontwikkeling.

 

Kwaliteitsbeheer producten

 

Bij Lecocq hechten we bijzonder veel waarde aan de kwaliteit van de aroma’s. Dat bewjzen we door ons 100-jarig bestaan. Daarvoor leggen we ons een veeleisend kwaliteitsbeheerssysteem op. Bij Lecocq staan we garant voor een kwaliteitsvol en veilig productieproces. We halen al jaren de hoogste score met ons BRC-certificaat. BRC staat voor Britsh Retail Consortium en is een wereldwijde erg gerenommeerde standaard inzake voedselveiligheid.