Innovatiemanager Annelies Dewaele van Konings over de samenwerking met Lecocq Flavours

Konings NV is een begrip in de internationale drankenwereld. Het bedrijf uit Zonhoven met zes sites in binnen- en buitenland telt bijna 700 werknemers en maakt heel wat private dranklabels (softdrinks, bieren, wijnen en andere dranken). Voor de smaakbereiding doen ze beroep op Lecocq Flavours. Hoofd van de R&D van Konings Annelies Dewaele is erg te spreken over de samenwerking.  

Annelies Dewaele: “We zijn een co-packer, dat wil zeggen dat we de dranken in blik, glas, PET-verpakkingen afvullen. We werken uitsluitend voor derden. Sommige klanten vragen inderdaad om een drankontwikkeling. Heel wat aroma’s en destillaten zijn dan zo specifiek dat we beroep doen op bedrijven zoals Lecocq Flavours. We zoeken dan heel specifieke ingrediënten om die dranken te ontwikkelen. Dat heeft Lecocq Flavours heel goed onder de knie Bij Lecocq Flavours kunnen we altijd terecht..”

Groot aanbod

“De voorbije vijf jaar is de samenwerking intenser. We kopen aroma’s en destillaten aan voor voornamelijk alcoholische dranken. Wat me opvalt? Hun servicelevel is erg hoog, hun aanbod is erg ruim. Ze hebben heel wat ingrediënten en aroma’s in huis. Dat verbaast ons telkens weer (lacht)”.

“Ze kunnen op kwalitatief niveau meedingen met grotere internationale bedrijven wat destillaten en infusies betreft. Dat is vooral hun sterkte. Dat zit echt in hun genen, het maken van aroma’s en destillaten. Ze zijn gewoon vakspecialisten en dat is één van de redenen waarom ze zo marktcompetitief zijn. Daarbij is dus de dienstverlening professioneel. Heb je een vraag, dan wordt er snel geschakeld. Als er dringend een staal nodig is, dan is dat geen berg te hoog. Dan gebeurt dat gewoon. Zaakvoerder Olivier Lecocq is ook een aangename persoon én leverancier om mee samen te werken. Dan is het makkelijk zakendoen. Omdat ze zo kort bij ons gevestigd zijn (in Zonhoven, nvdr), komen ze vaak letterlijk langs de achterdeur om te leveren, altijd handig”, aldus Annelies Dewaele nog.