Lecocq Flavours en stokerij Rademacher uit het Duitstalige Raeren werken al decennia samen. De stokerij Rademacher bestaat al sinds 1836 (!) en is daarmee de oudste bestaande stokerij uit ons land. Het familiebedrijf Radermacher produceert diverse soorten sterke drank en bieren.  “Lecocq Flavours is één van onze hofleveranciers en dat willen zo houden”, aldus zaakvoerder Bernard Zacharias.

“We werken al jaren samen met Lecocq Flavours en ze leveren verschillende smaken aan ons. Dat moeten er intussen al een veertigtal zijn. Onlangs hebben we nog een samengewerkt om een clementinesmaak op punt te zetten. Ze wijzen daarbij altijd de juiste richting aan. Dat is een ongelofelijk voordeel.”
“De aanwezige kennis die ze door de jaren heen opbouwden is uniek. Ze zijn koploper en hebben die speciale mix van traditie en moderne bedrijfsvoering, die je nog zelden ergens anders tegenkomt. Ze bestaan trouwens 100 jaar. Dat zegt voldoende.”

Innovatie

“Enerzijds is er hun knowhow en hun smaaktechnologie, een ander voordeel is dus hun familietraditie. Het is een bedrijf dat snel zaken oppikt en dat gebeurt in een gemoedelijke sfeer”, vertelt Bernard Zacharias.
“Hun R&D afdeling is erg professioneel. Ze leveren als we op zoek zijn bij het samenstellen van een recept maatwerk af en ze gaan daarbij echt tot het uiterste..”
De directie met Olivier Lecocq en Eveline Sticker weet dus wat ze doen. Wat nog een pluspunt is? Ze leveren niet alleen aroma’s die ze op voorraad hebben, ontwikkelen distillaten maar ze reiken ook nieuwe ideeën en inzichten aan. Ze zijn innovatief.  Plus, het is altijd samenmaken. Dat zorgt voor een symbiose die je niet snel bij andere aromamakers terugvindt.”