Stokerij VdS en Lecocq Flavours gaan lang terug in de tijd. De Stokerij uit Aalst heeft een portofolio om u tegen te zeggen. VdS (Van der Scheuren distilleerderij & wijnimport) produceert en bottelt heel wat private labels en biedt kwaliteitsproducten gemaakt volgens de regels van de juiste stookkunst.

“We hebben een zeer goede relatie met Lecocq Flavours”, aldus eigenaar Luc Waterschoot. “We krijgen heel wat support en kunnen bij hen altijd terecht voor specifieke vragen. Onze samenwerking strekt zich over verschillende domeinen uit. Wij stoken zelf heel veel. Maar soms is het te druk en dan vallen we terug op hen. De koriander bijvoorbeeld die zij in Zonhoven afstoken voor onze gins is van zeer goede kwaliteit. Ze hebben ook vier stookketels. Ze beheersen de techniek. Dat staat vast.”

Natuurlijke aroma’s & groot aanbod

“Ze beschikken over een uitgebreid gamma van natuurlijke aroma’s. Door hun wereldwijde connectie bieden ze een opmerkelijk waaier van producten aan op basis van exotische vruchten, planten en kruiden. Heel wat producten die hier moeilijk of niet te vinden  zijn, hebben zij daardoor in hun gamma. In een markt die steeds veeleisender wordt en waar men zoekt naar unieke ingrediënten is dat een pluspunt. Dat is een onderscheidende troef. Een andere specialiteit zijn hun distillaten van natuurlijke producten. Het macereren van planten, kruiden en vruchten (het laten drenken in een vloeistof zoals water, olie of alcohol, nvdr) is één van hun andere specialiteiten.”

“Wat me verder verrast is de snelheid van hun R&D afdeling.  Soms komen ze na een uurtje af met een oplossing en bijna altijd is alles binnen de 24 uren afgehandeld. Bij andere bedrijven met weliswaar een andere schaalgrootte is dat veel langer. Ze schakelen dus snel. Dat is uiteraard comfortabel”, besluit Luc Waterschoot van VdS.

“Hoe ik Lecocq Flavours zou omschrijven? “Ze staan in voor een snelle levering, constante kwaliteit en uitstekende know how. Ze bestaan 100 jaar en dat voel je”, besluit Luc Waterschoot.