Six Bottelarij uit Ieper werkt al meer dan 40 jaar samen met Lecocq Flavours.  In 1926 startte de eerste generatie van de familie Six in Ieper met een wijnhandel. Zoveel jaren later is hun gamma meer divers. De Six Bottelarij maakt en bottelt heel wat dranken waaronder cognac, whiskey, gin, picon, likeuren en premixed cocktails.

Lecocq Flavours helpt de Six Bottelarij ondermeer met het samenstellen van recepten en het leveren van aroma’s en natuurlijke kleurstoffen.

Zaakvoerder Marc Six: “Bij de Six Bottelarij maken wij het eindproduct maar er is natuurlijk nog een hele weg vooraleer we de juiste smaak vinden. De regels worden steeds veeleisender en Lecocq Flavours levert niet alleen de nodige grondstoffen en smaken maar helpt ook mee met de samenstelling van de recepten. Een belangrijke troef is hun kennis en ervaring om het juiste recept te ontwikkelen voor onze klanten. Stel dat onze klanten een likeur willen, of een Cointreau. Dan helpt Lecocq Flavours ons met de smaaksamenstelling maar het geeft daarnaast ook heel wat advies over de steeds strenger wordende reglementering. Hun kenniscel in hun labo in Zonhoven speelt daarin een grote rol.  Ze zijn op dit gebied zondermeer top in België.”

Expertise

“Ze hebben dus heel wat expertise vanwege hun R&D afdeling. Dat wordt vaak onderschat maar dat is zeker van enorme waarde. Niet alleen de smaak moet in orde zijn maar ook moet alles reglementair zijn. ”

“We werken al decennia samen met Lecocq Flavours. Dat zegt toch genoeg”, We klagen helemaal niet over de samenwerking. Integendeel. Hier zijn trouwens al veel firma’s over de vloer gekomen maar Lecocq Flavours is als enige overgebleven. Dat zegt veel, zo niet alles.”

Wat de toekomstplannen zijn?  “We gaan zeker nog meer zakendoen met Lecocq Flavours. Ze zijn professionals. Wat bijzonder opvalt is hun erg snelle service. Ze spelen daar kort op de bal. Dat is belangrijk, zeker omdat het hier ontzettend druk kan zijn. Ze ontlasten ons dus.

“Wat goed in de markt ligt? De niet-alcoholische cocktails zijn in opmars. De non-alcoholische cocktails zonder suiker zitten ook in de lift. Ook daar is Lecocq Flavours met hun ervaring een smaakvolle gids en partner”, besluit Marc Six.