De zomer komt eraan en dan is Matcha wel een smaak die matcht.

Het heerlijk Matcha ijsje (matcha ice cream) is niet alleen bijzonder populair in Japan, maar dus ook hier. De groene thee-ijs duikt steeds meer op tijdens strandvakanties of aan een koel terras.

Opvallend is de speciale groene kleur (door de chlorofyl van de gedroogde Matcha-blaadjes) en de unieke smaak die een wat hartige, zoete en soms zelfs een bittere smaak heeft.

Smaakmaker Lecocq Flavours heeft al decennia ervaring met internationale smaken en de Matcha-flavour is uiteraard gekend. Trending momenteel is het Matcha ijs gecombineerd met kokos, een absolute aanrader. Lecocq Flavours heeft in haar ruime assortiment van meer dan 12.000 aroma’s onder andere verschillende kokos en Matcha aroma’s.

Healthy en anti-aging

Niet alleen heeft Matcha een unieke smaak, het is ook een gezonde smaakmaker. Bovendien gaat het veroudering tegen. Matcha zorgt er namelijk voor dat huid en bloedvaten soepeler blijven. Matcha-thee bevat daarnaast veel calcium, vitamine A en C en eiwitten, die zorgen voor een versterking van het immuunsysteem. Wat het Matcha-ijs betreft; het is niet alleen gezond, maar heeft ook een lekkere smaak!