Sinds kort is het werk ‘The Accident’ van internationaal kunstenaar Koen Vanmechelen te zien bij Lecocq Flavours. Dat  kadert in het 100-jarig bestaan dat binnenkort wordt gevierd met de lancering van een mooi en uniek naslagwerk over Lecocq Flavours.

Zaakvoerder Olivier Lecocq: “Bij onze ontmoeting afgelopen zomer met Koen Vanmechelen viel ons oog op dit bijzondere werk ’The Accident’ “

Businesspartner Eveline Sticker : “We zijn dan uiteraard trots dat ‘The Accident’ verhuist van Labiomista naar ons hoofdkantoor in Zonhoven. Zoals Koen Vanmechelen het omschrijft, ‘het maken van smaken is kunst’.  Het is in feite zo. Zonder smaken is er niets, geen cultuur, enkel de vlakte.”

Koen Vanmechelen: “Ik wil dan Olivier Lecocq en Eveline Sticker van Lecocq Flavours uitdrukkelijk bedanken om mijn werk een centrale plaats bij hun te geven. Een bedrijf dat 100 jaar is, staat sowieso garant voor kwaliteit. Daar staat ook mijn werk‘ The Accident’ voor. Kwaliteit en het voortdurend hernieuwen om beter te worden. Ik ben verheugd dat dit werk ‘The Accident’ van Labiomista in Genk verhuist naar Lecocq Flavours. ” 

 “De diepere gedachten achter mijn werken  is net als Lecocq Flavours het kruisen en het vermengen.  Flavours zijn altijd een samenstelling van smaken.  Het kruisen en mengen van smaken om het verschil te maken, om te evolueren, om sterker te worden. Net zoals je kippen kruist om een sterker ras te krijgen, heb je met de samenstelling van Flavours een soortgelijk proces.”

“Ik denk dat als de kwaliteit van een werk of een smaakproces er is, dan komt die kwaliteit automatisch naar boven. Kwaliteit heeft ook met evolutie te maken. Dat is waar het werk ‘The Accident’ voor staat. Dat is ook zo voor de smaken van Lecocq Flavours.”